Online-interjú a Grande Lazio szurkolói oldal csapatával | Milan - Lazio Beharangozó

2019. november 02. 16:53 - s_ben

opta-ac-milan-v-lazio.jpgA Roma elleni mérkőzésre már készültünk a blogon hasonló tartalommal, ezúttal a Grande Lazio szurkolói oldalt kerestük meg, hogy egy online-interjú keretein belül felvezessük a meccset. Ketten is válaszoltak a kérdéseinkre, amelyek az összecsapást, és magát a két csapat helyzetét célozták meg.

Formabontó módon ezúttal csak az előzetes kezdőt dobjuk be a beharangozó posztunkba, hiszen nem rövid az interjú, de cserébe - reméljük - annál informatívabb lett.

ega2jc1xyaajpcl.jpg

Először is köszönöm, hogy elfogadtátok ennek az online-interjúnak a lehetőségét. 10 forduló elteltével a Lazio a tabella ötödik helyén áll - hogy vélekedtek erről a teljesítményről: rosszabbat vártatok, elégedettek vagytok, vagy lehetne ez jobb is?

H2E: Először is szeretném megköszönni az oldal nevében a megkeresést, szimpatikus, hogy megkeresed a többi hazai "fan oldalt" és interjút csinálsz velük. Sok sikert kívánok az oldalad további üzemeltetéséhez.

Ha ránézek a tabellára egyik szemem sír a másik nevet... sír, mert ha a SPAL és a Bologna elleni "kötelezőket" megnyerjük, akkor azzal az 5 ponttal a harmadik helyen lennénk, nem beszélve a derbyről, ahol lefociztuk a farkasokat, 4 kapufát lőttünk és 1 gólt... Ők a szokásos büntetőből találtak csak be... És nevet, mert az Inter és a SPAL elleni vereséget leszámítva nem hibázott nagyot a csapat, és jó formában vagyunk jelenleg, leszámítva a félvállról vett EL-t.

Antonio: Mindenképpen előrébb kéne lennünk, hiszen volt néhány meccs ahol a balszerencse miatt nem sikerült a győzelmet megszereznünk, lásd a Roma elleni meccset. De valahol mégis igazságos a jelenlegi helyezésünk, mert elég hektikus a szereplésünk. Ha állandósítanánk a formánkat akkor az ellenfelek jobban tartanának tőlünk.

Nem voltatok különösebben aktívak az átigazolási szezon alatt, pedig a tavalyi 8. hely talán indokolta volna a erősítéseket. Mit gondoltok a vezetőség munkájáról és a mercatóról, érkezőkről-távozókról?

H2E: Az átigazolási szezonunk mindig olyan mint a szegény gyerek karácsonya... várja, hogy kap valami jót, aztán örül, ha a játékait nem viszi el a Jézuska... Viccet félretéve, Tare főleg fiatal játékosokat próbál idehozni, vagy ha idősebb a játékos, akkor az  szükségszerűen posztra lett igazolva.
Nyilván minden Lazio drukker titkon remélte, hogy igazolunk egy jó befejezőcsatárt, de Inzaghi játékához ha Immo és Correa nem sérül le bőven elég cserének Caicedo és a fiatal Adekanye. 
A védelmünk sokszor nem áll stabil lábakon... mondom ezt úgy, hogy idén 10 meccs alatt 10 gólt kaptunk.
A  vezetőség munkája ebből a szempontból szerintem jónak mondható, mert nem szórja el a pénzt tiszavirág életű játékosokra, hanem megfontoltan igazol.
Az érkezők közül nem sokan kapnak huzamosabb lehetőséget, talán Lazzarit láttuk legtöbbet Lazio mezben, szerintem a Fiorentina ellen hasznosan játszott, ezen kívül az EL-ben láthatjuk többet... Jony és Vavro 4/3 meccsen lépett pályára, szóval amíg nincsenek aktívan játékban, nem igazán tudok véleményt alkotni.
Távozók közül örülök, hogy Neto és Bruno el lett adva, és végül profitált belőle a klub, nem keveset, pedig csak Neto játszott pár percet sasos mezben... Murgia kölcsönadását sajnálom, viszont a SPAL-ban aktívan játszik, míg nálunk maximum csereként szerepelt volna.
A 8. hely szerintem reális eredmény egy kupagyőzelemmel fűszerezve.

Antonio: Sosem túl erős az igazolási időszakunk, de azt gondolom ennyi pénzből ügyesen sáfárkodunk. Valahogy ügyesen passzítjuk a játékosokat egymáshoz, azaz egészen jól működik a kémia.

Ciro Immobile idén elgurította a gyógyszert és már 12 gólnál jár a bajnokságban. Egyértelmű, hogy Ő a legnagyobb veszélyforrásotok, de rajta kívül kiket emelnétek ki a keretből, mint vezéregyéniségeket? Milinkovic-Savicot például többször szóba hozták már a Milannal (is), 100 milliós árcédulát akasztva rá - mi a véleményetek a szerbről?

H2E: Immobile remek formában van a számok alapján, viszont ha belőné az ajtó-ablak helyzeteit, és a befejezéseknél jobban koncentrálna akkor már 20+ gólnál járna...
Kiemelném esetleg Correát, aki jól játszik, eljut a kapu elé, de sokszor ott nincs meg a kellő koncentráció/szerencse a befejezéshez... viszont nemrég eldöntötte a Milan elleni kupameccset egy kontra utáni higgadt befejezéssel... de szerintem nálunk sokszor nem az egyéni teljesítményeket kell kiemelni, hanem az egész csapategységet.
SMS beleszürkült a mezőnybe, nem igazán találja a formáját. Nem hiszem, hogy a Milan megvenné, ha eligazol  és nem a Juventusba, akkor ,,külföldre" fog menni, a fizikai adottságai miatt szerintem az angol fociba illene bele... Chelsea, vagy valamelyik Manchesteri gárda.

Antonio: Ciróval kapcsolatban mindig van bennem egy adag hiányérzet, mert sok helyzetet elszórakozik és ha ezeket berugdalná akkor sokkal több gól állna neve mellett.
Idén kifejezetten jól játszik Sergei, ideje volt visszatérnie fejben is. Nem tett neki jót a sok pletyka.
Rajtuk kívül számomra a védelem egyértelmű vezére Acerbi.

a53c49a8cffc8edadeaa1ac8725883a4-03293-1551215891.jpg Immobile helyzetkihasználása nem kifogástalan, de így is több gólja van, mint a Milan játékosainak együttvéve - emberes feladat előtt áll a Capitano, hogy féken tartsa | Fotó: ImageSport

Simone Inzaghit az egyik legtehetségesebb új generációs olasz edzőként tartják számon, de a már említett, csalódástkeltő 8. hely után azért voltak olyan kritikák felé, hogy mintha beleszürkült volna a munkájába és megrekedt volna egy szinten, aztán ha jól emlékszem, a nyáron egy kis huzavona előzte meg a hosszabbítását is. Most mit gondoltok a kis Inzaghi edzői tevékenykedéséről? Mi ennek a Laziónak a legnagyobb erőssége?

H2E: Inzaghi jó edző, nem a legjobb, de volt már elég sok rosszabb edzőnk nála... kiemelném nála, hogy szerintem kék vér folyik az ereiben. Fentebb írtam, hogy a 8. hely mellé elvittünk egy trófeát is, és majd januárban a Juve ellen vár ránk egy szuperkupa meccs is... Az EL-ben a szerencse nem pártolt minket, mert első körben megkaptuk a Sevillát és ki is estünk.
Pedig ha valahol, akkor az EL-ben lenne keresnivalónk. Igaz, a jelenlegi tabella nem ezt mutatja, de szerintem továbbjutunk idén is.
Ennek a Laziónak a legnagyobb erőssége az összetartás és a csapatmunka, Inzaghi hadrendje a már-már hagyományos 2-5-3 formáció ahol a középpálya erős, a szélsők pedig besegítenek a támadásban és a védekezésben, így az ellenfél támadásánál rögtön 2-3-5 a felállása a csapatnak... támadásnál meg felmennek a szélsők, és így áll össze a ,,gépezet" ahhoz, hogy működjön - kell hozzá az összhang, és a 10 meccs 22 lőtt/10 kapott gól arról árulkodik, hogy működik.

Antonio: Én nagyon szeretem Simone-t, de vannak borzalmas húzásai. Ettől függetlenül szerintem igen jó munkát végez és ha komolyabb kerettel dolgozhatna akkor egyenes arányosan jobb helyen is szerepelhetne a csapat.

A Milan-Lazio, vagy Lazio-Milan meccsek az elmúlt években mindig nagyon küzdelmes és parázs összecsapásokat hoztak, ráadásul ezt tavaly egy Acerbi-Bakayoko balhé is megfejelte. Ezúttal mit vártok a találkozótól? Egy tipp?

H2E: Nem mondanám parázs összecsapásnak, szimplán egyenrangú csapatok játszanak, hasonló játékerővel...
Az Acerbi-Bakayoko balhé megfogalmazás helytelen, mert Acerbinek annyi köze volt az egészhez, hogy sportszerűen mezt cserélt Bakayokóval, és már pályán sem volt amikor az eset történt...
Nem véleményezném a cselekedetét Bakayokónak, extázis állapotban volt, és felelőtlen cselekedet volt részéről amit meccs után meg is beszélt Acerbivel... A csapat végül "megbosszulta" és továbbjutott a kupában, így végül remek memek születtek az elhíresült fotóból.
 A találkozótól talán elfogultan, de győzelmet várok, jobb formában vagyunk, Pioli munkáját/játékát ismeri a csapat. Talán jelenleg "csak" a San Siro légköre szól a Milan mellett... Úgy gondolom a Milan jelenleg a döntetlennel is elégedett lenne, bár benne van a pakliban, de szerintem szoros meccsen Lazio győzelem fog születni.

Antonio: Én egyértelműen Lazio győzelmet várok. Ha azt a játékot hozzuk amit igazán tudunk, akkor esélye sem lehet a mostani Milannak.

gettyimages-1136911836.jpgBakához az ilyen ostoba húzásai miatt sem ragaszkodott a vezetőség, de a fene vigye el, a játéka nagyon hiányzik | Fotó: GettyImages

Külső szemmel szerintetek mi okozza a Milan gyengélkedését? Hogy látjátok a csapat helyzetét?

H2E: Megmondom az őszintét, hogy nem szoktam nézni a Milan meccseit, sokszor örülök, ha a saját meccseinket megtudom nézni. Piatek formán kívül van, a csatársorotok gyengén muzsikál, 10meccs/10gól... Az edző váltás nem tett jót a csapatotoknak az biztos, Pioli játékát még szoknia kell a Milannak. Januárig magára fog találni a Milan mert egyénileg jó játékosokból áll, csak gondolom össze kellene kovácsolni a csapatot... Piolinak ez menni fog, csak idő kell.

Antonio: Sajnos túl sokat nem tudok a Milanról, mivel igyekszem nem foglalkozni senkivel csak a Lazióval, de a fentebb említett kémia Nálatok nincs meg. A játékosok bizonyosan nem rosszak, sőt, de ez még kevés úgy tűnik.

Melyik Milan játékost látnátok szívesen a Laziónál?

H2E: Nem vagyok könnyű helyzetben mert ugye nem nézem a meccseiteket, de ha választanom kellene a fiatalabb rétegből választanék a statisztikák/mutatók alapján. A védelemből Theo Hernandez, középpályáról Paqueta, a csatársorból Rafael Leao... Azért nem Piatek, mert idén még nem találta meg önmagát. Kissé is jó formát mutat, viszont őt pont az Acerbis balhé miatt nem tudnám/akarom elképzelni sasos mezben.

Antonio: Részemről Romagnoli és Donnaruma akik szimpatikusak.

Végül pár kérdéssel a Grande Laziós srácok is megkínáltak

Mivel az olvasó közönségetek a Rossoneri fanok lesznek javarészt - Így Te, Milanos szemszögből hogyan látod, személy szerint mit vársz a vasárnapi  meccstől?

Remélem a legjobbat, de felkészültem a legrosszabbra is. Hiába játszunk otthon körülbelül 60 000 néző előtt, a Roma és a SPAL ellen mutatott formánk nem sok jóra enged következtetni. Viszont olyan régóta szenvedünk, és olyan régóta döcög a szekerünk, hogy a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb nekünk is kifog jönni a lépés - miért ne történhetne ez meg éppen most, a Pioli által jól ismert Lazio ellen?

Az Inter-Lazio barátság miatt, ha választanod kellene, hogy ki a szimpatikusabb akkor Lazio vagy Roma? És miért? 

Inkább a Romát mondanám, nagyon karakteres csapatuk volt a Totti-De Rossi fémjelezte időkben, most pedig új időszámítás kezdődött náluk, amit izgalmas, fiatal tehetségekre próbálnak építeni. Viszont a Lazióval kapcsolatban sincs bennem különösebb antipátia, ugyan Rocchi, Ledesma, Oddo vagy Klose idejében nem igazán szívleltem a csapat játékát, a mostani Inzaghi féle masszív, összeszokott Lazio a kifejezetten szerethető kategóriába esik.

Ha vasárnap este vereséget szenved a Milan, akkor kb. 6-9 ponttal leszakad az élmezőnytől. Így a meccs előtt látatlanban, szerinted hányadik helyen végeztek majd idén?

Nehéz helyzetben vagyunk, mert a Lazio után játszunk a Juvéval és a Napolival is, és ha rosszul alakulnak a meccseink - amire reálisan nézve jó esély van -, akkor könnyen beragadhatunk az alsóházba, a játékosokat pedig megtörhetné mentálisan, ha 13 forduló elteltével a tabellát böngészve mondjuk a 15. hely környékén találnák meg a csapatot. Ám bízva bízok a pálfordulásban, látom a lehetőségét, hogy Pioli és a keret magára talál, hogy összeáll a taktika, és visszatér a játékosok önbizalma - ahogy fentebb is írtam, előbb-utóbb egyszerűen véget kell érnie a hullámvölgynek. Betippelek most egy hatodik helyet, sűrű lesz a mezőny, hisz úgy tűnik az Atalanta Gasperinivel tovább robog. 

Mennyire vagy elégedett az ex-Laziós Bigliával, illetve mit vársz az új edzőtöktől Piolitól aki már anno irányította a sasokat?

Bigliának nagyon örültem amikor leigazoltuk, mert a Lazióban egy igazi vezér volt, aki okosan irányította a csapatot a védelem előtt, és azt hittem, hogy a mi középpályánkra is tökéletes lesz az argentin, hogy megteremtse az egyensúlyt, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (ezzel mondjuk nem volt egyedül a "200 milliós mercato" szerzeményei között). Lelassult, és egyre több hiba csúszik a játékába, valahogy nem fest jól a pali. Tavaly az egyik sérülése miatt Bakayokónak sikerült kiszorítania, és a franciával sokkal jobban teljesített a csapatunk. Jövőre lejár Biglia szerződése, én csak abban az esetben hosszabbítanék vele, ha 1 millió euró körüli összegre letudnánk alkudni a fizetősét, hiszen a rutinja jól jön a keretben, de a játékára már nem igazán építenék.

Pioli kinevezése először nagyon szíven ütött, mert bár a Lazióval elért harmadik helye imponáló volt, azóta csúnyán megbukott az Internél és a Fiornál is, Giampaolo menesztése után pedig annak örültem volna igazán, ha a vezetőség megpróbál belenyúlni a tutiba egy jobb referenciával rendelkező trénerrel - ilyen volt egyébként a másik jelölt, Spalletti. Viszont mostanra megbékéltem a kopasszal, nem Ő tehet róla, hogy a vezetőségnek rá esett a választása, így nincs mit tenni, szurkolok neki, hogy sikeres legyen. Az első meccsén rögtön biztató jeleket mutatott, volt elképzelés, fantázia a játékunkban, azóta viszont valami megint nem klappol, remélem, hogy mielőbb visszatalálunk a Lecce ellen megkezdett útra.

Te kit tudnál elképzelni piros-fekete mezben csapatunkból?

Milinkovic-Savic leigazolását üdvözöltem volna a '17-18-as idény után, akkor brutális formában nyomta és körülbelül olyan erényeket csillogtatott, mint Pogba a Juvéban, de azóta egyre szkeptikusabban állok a szerb megítéléséhez. Valahogy nem tudott szintet lépni, és Lotito elnök továbbra is csillagászati összegért adná el, úgyhogy most inkább Joaquin Correát mondanám. A srác egy kicsit önző természetű, de 1 az 1 elleni játékot tekintve az egyik legjobb a ligában, és nála bármikor benne van a pakliban, hogy akár 2-3 emberen is áthámozva magát ver egy gólt. Persze, talán Immobile és Acerbi is elférne a Mianban.

Zárásként a gólösszeállítás a Milan - Lazio meccsekről

Főszerepben Kaká és Shevchenko mestermunkái, de Zambro lökete is megér egy misét. Vasárnap 20:45, Forza Rossoneri!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rossonerizone.blog.hu/api/trackback/id/tr1115283258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása