Szorítunk érted Sinisa, de nyerni megyünk Bolognába | Bologna - Milan Beharangozó

2019. december 08. 13:27 - s_ben

bologna-milan-streaming.pngA Serie A 15. fordulójában Sinisa Mihajlovic múlthéten feltámadó és a Napolit két vállra fektető Bolognájához látogatunk. A két csapat a rendkívül sűrű középmezőnyben egymás mellett foglal helyet a tabellán, égető szükség van a pontokra mindkét oldalon, így most is egy kiélezett találkozóra van kilátás, csakúgy, mint legutóbb a Parma ellen.

A Bologna iránt az idei szezonban minden jóérzésű futball rajongó érez egyfajta szimpátiát, hisz a keretnek úgy kellett készülnie hétről hétre, hogy edzőjük nyár óta súlyos betegséggel küzdött. Különösen igaz ez a szimpátia ránk, Milan drukkerekre, ugyanis Mihajlovic irányította a csapatunkat korábban és annak ellenére, hogy masszív interes múlttal érkezett, kifejezetten megkedveltük a személyiségét. Az eredményei már nem voltak imponálóak, egy idényt töltött nálunk 1,76-os pontátlaggal zárva, ám a keret minősége is vastagon hozzájárult a mutatójához, elég, ha csak a botlábú M'Baye Niangra gondolunk, aki Sinisa 4-4-2-es formációjában stabil kezdő volt elől Bacca társaként. Az edző november végén hagyhatta el a kórházat kemoterápiás kezelése után és immáron ha nem is teljes intenzitással, de levezényli a Bologna edzéseit és ott állhat a meccseken a partvonal mellett.

mihaj.png

"Jó bőrben" tartotta meg a visszatérését követő első sajtótájékoztatóját | Fotó: Bologna Twitter

,,Teljesen belefáradtam a sok sírásba, de mégis úgy éreztem mindig, mint aki folyamatos védelem alatt áll, főként a Bologna szurkolói által, akik úgy óvnak, mintha a fiúk lennék. Sosem éreztem úgy, hogy én egy hős vagyok, csak egy egyszerű ember. Egy betegséget nem lehet legyőzni pusztán bátorsággal. Négy hónap egy szobában úgy, hogy nem szívhatok tiszta levegőt, nem könnyű. Azt viszont remélem, hogy ebből jobb emberként jövök ki” - beszélt őszintén betegségéről.

Rövidtávon erőt adott a Bolognának Sinisa betegsége, hosszútávon viszont hiányzott a csapat éléről egy vezető

Ellenfelünk remekül kezdte a szezont, három fordulót követően a második helyen álltak két győzelemmel és egy döntetlennel - úgy tűnt, hogy a történtek jobban összekovácsolták a brigádot, edzőjükért harcolva plusz energiákat szabadítottak fel magukból. Erről árulkodott a harmadik fordulóban megrendezett Bresica - Bologna is, amikor 3-1-es részeredménnyel vonulhattak szünetre, majd telefonon eligazítást kaptak a kórházban lévő Mihajlovicstól és a második félidőben megfordították az összecsapást. Ezt követően ráadásul a játékosok meg is látogatták edzőjüket a kórházban.

Azonban az őszinte küzdelem általi sikeresség nem volt sokáig fenntartható állapot a keret részéről, törvényszerű volt a visszaesés azáltal, hogy távol volt az az ember, aki megszabta a taktikát és a tréningek menetét, hiába próbált segíteni a másodedző. A Brescia elleni túra után 10 meccsből csak 1-et sikerült megnyerniük. Úgy kellett a közegnek Mihajlovic felépülésé és visszatérése, mint egy falat kenyér, és jött is a pálfordulás: múlthéten megverték idegenben a Napolit, ami még akkor is komoly skalpnak mondható, ha Nápolyban jelenleg kaotikus állapotok uralkodnak.

gettyimages-1074372690.jpg

Tavaly 0-0-s eredmény született a Dall 'Ara-ban, még Nagy Ádámmal a Bologna kezdőjében | Fotó: Sky

Mihajlovic csapata hozzánk hasonlóan 4-3-3-as formációban futballozik, és bizony vannak olyan játékosai a keretnek, akiktől lehet félnivalónk. No nem Andrea Polira vagy Mattia Destróra gondolunk, hanem például a korábbi olasz wonderkidre, Riccardo Orsolinire, akiről ugyan lemondott a Juve (nyáron 15 millió euróért engedték el), idén kezd igazán kibontakozni a srác, 4 gólpasszával és 2 góljával a Bologna talán legnagyobb veszélyforrása a jobb oldalon. Tegyük hozzá, hogy Orsolini múlthéten a Nápoly ellen betlizett, lecserélték és a helyére bekerülő Skov-Olsen remek játékkal rukkolt elő, gólt is szerzett, így a sportlapok szerint van esélye a kezdőbe kerülésre a dán tehetségnek ellenünk. Palacio is bizonyítja, hogy a csizmaföldön 36 év felett is meg lehet élni, 4 gólja és a whoscorednél begyűjtött 6.93-es átlagértéke legalábbis mindenképp ezt mutatja. Könnyen lehet, hogy a csókának a röhejes faroktincsében van a tudása, attól pedig az istenért sem akar megszabadulni, szóval megy neki a játék is. Nem szabad megfeledkezni a Villarealt megjárt Soriano-Sansone kettősről sem: 5 gólnál és 2 gólpassznál jár a páros és főleg utóbbi korántsem az a labdaügyetlen fazon. Igaz, ezúttal azzal a Contival kell szembe néznie, aki mostanában sokkoló teljesítménnyel Ronaldót, Insignét és Gervinhót is lazán megette vacsorára. Jó hír, hogy Mihajlovic rombolója, Gary Medel eltiltás miatt hiányozni fog, a chileire főként még a Derbykről emlékezhetünk, hogy sosem kellett a szomszédba mennie egy kis aljas favágásért.


Érdekes statisztikai mutató a Bolognával kapcsolatban, hogy arányosan ők vezetik a ligát a 6 méteren belül leadott lövéseket tekintve - a próbálkozásaik 11%-a származik onnan, a Milannál ez a szám 3% (főként Suso és Calhanoglu gyakori távoli kísérletei miatt), szóval arra számíthatunk, hogy ellenfelünk ha teheti, megpróbálja kijátszani a végletekig az akcióit.

Egybehangzó lapértesülések szerint nem várható változás a Parma elleni csapaton

Vagyis Pioli a Donnarumma - Conti, Musacchio, Romagnoli, Hernandez - Kessié, Bennacer, Bonaventura - Suso, Piatek, Calhanoglu kezdőt küldheti pályára. Ez négy kérdést vet fel:

 

  • Hol van Zlatan?
  • Minek kell történnie ahhoz, hogy Pjona kikerüljön a kezdőből? Érthető, hogy Pioli mindenképp próbálná formába hozni a lengyelt, egy tavalyi Piatek rögtön megoldaná a problémáinkat elől, csakhogy úgy tűnik, a támadó az egész szituációtól egyre csak görcsösebb lesz és folyamatosan romlik a már amúgyis vállalhatatlan játéka, miközben ott ücsörög a padon Leao (a héten napvilágot láttak olyan pletykák, hogy epizodista szerepköre miatt boldogtalan a klubnál), akiben a Parma ellen is jóval több fantáziát láttunk a cirka félórája alatt, mint lengyel társában.
  • Miért Kessié? Nem elég, hogy mostanában motivációs problémákról hallani felőle, illetve a vezetőség mindenáron pénzzé akarja tenni, még Krunic is sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújt nála hétről-hétre, így aztán végképp nem értjük, hogy miért kapja meg az elefántcsontparti a bizalmat.
  • Hol lesz Paquetá helye a csapatban? A brazil ügynöke a héten a Casa Milanban járt, hogy puhatolózzon ügyfele helyzetéről a csapatban, és állítólag azt is belengette a vezetőségnek, hogy Paqué iránt számos klub érdeklődik, ezzel kvázi jelezve, hogy egyáltalán nincs ínyükre, hogy a brazil nem betonkezdő a Milanban - márpedig jelenleg Bonaventura pusztító formája miatt ez a helyzet. 

Akárhogy is, ha át tudjuk menteni a múltheti mentalitást ma estére, és elől jobban koncentrálunk, akkor nem lehet gond, bedaráljuk az ellenfelünket. Annál is inkább, hogy a Bologna kifejezetten kellemes ellenfél számunkra a közelmúltban: utoljára 2002-ben kaptunk ki a Dall'Araban, vagyis 17 éve veretlenek vagyunk a stadionban.

Gólösszeállítás

Benne kedvenc cserecsatárunk, Jon Dahl Tomasson emelésével, Kaká balos löketével, Boateng Ibra által előkészített góljával, a mindig bőszen szidott Pasalic találatával, és végül See papa bombájával. 

20:45, Forza Rossoneri!

felhasznált források: whoscored, m4

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rossonerizone.blog.hu/api/trackback/id/tr7715342626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása