A 120. évfordulóhoz győzelem dukál | Milan - Sassuolo Beharangozó

2019. december 15. 13:46 - s_ben

milan_vs_sassuolo7_ml.jpgA 15. fordulóban, csapatunk jubileumi évfordulóján csak a 3 pont elfogadható, és ezzel olyasmire készülünk, amit ez idáig nem sikerült abszolválni a szezon során: zsinórban három bajnokit megnyerni. Tovább után felvezettük az összecsapást.

Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a Milan, ma ünnepli fennállásnak 120. évfordulóját. Csodás klubunk a 18 olasz bajnoki cím, a 7 BEK/BL mellett megannyi gyönyörű élményt, emléket ajándékozott a több generációt felölelő szurkolóinak, és bár 2011 óta kifejezetten ínséges időszakot él meg illetve valamelyest elvesztette identitását, a rajongói részéről továbbra is erős és töretlen a szerelem - ezt mi sem jelzi jobban, minthogy egyetlen nap alatt elfogyott az összes mai mérkőzésre készített különleges, aranyozott meze. Nem is véletlen, hogy a csapat nemes egyszerűséggel csak a #Passion120 hashteggel készül a találkozóra és az ünnepségre, hisz ha van labdarúgó klub, amelyet rengeteg érzelem és szenvedély jár át, az a Rossoneri.

"Ha az AC Milan egyszer átáramlik az ereidben, örökre ott fog csörgedezni a véredben." - Rui Costa.

elu7mztx0aii9je.jpg

Buon Compleanno Diavolo - A Gazzetta címlapja is csak rólunk szólt 

A klub alaposan megadja a módját ennek az eseménynek az egyedi mezen kívül is: a belépéskor minden szurkoló sálat kap, az 1-es kapunál a gyerekeknek piros-fekete lufik tömkelegét biztosítják, és a félidőben a San Siro mint egy Super Bowl halftime-show alatt átváltozik, hogy egy ceremónia keretein belül felvonulhasson a gyepre számos korábbi Milan legenda. Olyan nevek, mint Arrigo Sacchi, Fabio Capello, Gianni Rivera, Franco Baresi, Dejan Savicevic, Paolo Maldini, José Altafini, Daniele Massaro, Filippo Inzaghi, Zvonimir Boban, Mauro Tassotti, Nelson Dida, Jean-Pierre Papin, Alberigo Evani, Roberto Donadoni, Alessandro Costacurta, Massimo Ambrosini, Demetrio Albertini és Maurizio Ganz. Ráadásul a Curva Sudról még nem is kaptunk információt, de afelől nincs kétségünk, hogy valami hidegrzázós, brutális élőképel készülnek. Ilyen várakozások mellett érkezik tehát a Sassuolo, akik ellen normál körülmények között is egy látványos, lüktető találkozót várnánk.

De Zerbi csapata nem az a tipikus olasz kis -és középcsapat, nem a védekezésre fókuszálnak

A Sassuolónál csak 2 csapat kapott több gólt a ligában, és emellett csak 4 együttes rúgott több gólt náluk. Ritkán fulladnak unalomba a mérkőzéseik, bevállalósan abszolút az offenzív futballt preferálják (ez nem csak idén, hanem tulajdonképpen a 2013-as feljutásuk óta jellemző rájuk), így olykor meglehetősen gólgazdag összecsapásokat produkálnak. De Zerbi ráadásul úgy játszat csapatával támadófocit, hogy közben meg is becsüli a labdát, a Serie A-ban átlagosan 54,5% a labdabirtoklásuk és 86% a passzpontosságuk - mindkét mutató jobb, mint a Milané (holott alapvetően mi is irányításra és labdabirtoklásra törekszünk), és a ligában is a harmadik helyre elég. Önmagában már ez a két mutató jól mutatja, hogy a Sassuolóval vigyázni kell, hiába kapartak össze idegenben mindössze öt pontot, és hiába nyeretlenek 4 meccs óta.

A technikás játékhoz megvannak a keretben is az alappillérek, akiket főleg a szélen találunk meg. Az idén újra kivirágzó, korábbi halálosztónk Domenico Berardi  11 meccsen 8 gólnál és 2 gólpassznál jár a jobb oldalon, ami egészen pusztító mutató, tekintve, hogy tavaly az egész idény alatt termelt ugyanennyit, azelőtt pedig megállt 4 találatnál. Berardi gyors, technikás és jól lő, kulcsfontosságú lesz a találkozón, hogy Theo Hernández - aki mostanában rengeteget bakizott védőoldalon -, mit tud majd vele kezdeni, annál is inkább, hogy a francia balbekkünk sárgaveszélyben van, amennyiben lapot kap, úgy kihagyja a jövőheti Atalanta elleni lombard derbit. A másik oldalon Conti sem lehet túl nyugodt, hisz az a Jeremie Boga rohamozza majd, aki 4 gólnál és 1 gólpassznál jár, de abszolút a rangadók embere, két góljából kettőt az Internek és a Juvénak tett el. Utóbbi ráadásul egy nagyon pimasz megoldásból született, lazán megbökte Buffont. A 22 éves francia srácért a pletykák szerint élénken érdeklődik a Barcelona, amin egy pillanatig sem csodálkozunk, jól emlékszünk a skilljeire a tavalyi Milan-Sassuolóról, játszi könnyedséggel szétzilálta a Calabriával felálló jobboldalunkat - reméljük, ezúttal ezt sikerül elkerülni. Nem szabad megfeledkezni a centerükről sem, Francesco Caputo roppant jó szezont hoz számokban, 7 gólnál és 4 gólpassznál jár, teljessé téve a zöld-feketék bivaly támadószekcióját.

1128423188_jpg_0.jpg

Locatelli megint visszatér a Szentélybe - tavaly nem kifejezetten imponáló, 1-0-s győzelmet arattunk egy  öngóllal | Fotó: GettyImages

A MAPEI építőanyaggyártó cég által évente 18 millió eurót kasszírozó Sassuolo legtöbbször 4-3-3-as formációban futballozott az idei szezon során, ám pályára léptek már 4-3-1-2 és 4-2-3-1-es felállásokban is, ezúttal utóbbi lett a nyerő. Amit érdemes lehet még kiemelni ellenfelünk kapcsán, az talán az, hogy múlthéten megsérült a kapusuk, Consigli, így egy hidegkezű hálóőrnek, Pegolónak kell helyt állnia 60-70 000 néző előtt a San Siróban. Pegolo ugyan nem az a rutintalan figura, 38 évével látott már egy s mást, azonban egy kapusnak mindig komoly megpróbáltatást jelent, amikor a padról beugorva, hirtelen kap meccsterhelést - emlékezzünk csak Pepe Reina bizonytalanságára a Genoa ellen.

Pioli továbbra is konzisztenciára törekszik

A Mister a győztes csapaton ne változtass gondolkodást követve egymást követő három mérkőzésen küldi fel ugyanazt az összeállítást, vagyis a Donnarumma - Conti, Musacchio, Romagnoli, Theo Hernandez - Kessié, Bennacer, Bonaventura - Suso, Piatek, Calhanoglu kezdőt.

Jó, ha a klubnak van egy standard kezdője és a játékosok tisztában vannak a csapatban betöltött szerepeikkel, azonban azt továbbra sem igazán értjük, hogy Franck Kessié miként lehet kirobbanthatatlan ebből  az összeállításból. Rade Krunic játékával hamar megkedveltette magát velünk és joggal érezhetjük azt, hogy az eddigiek alapján sokkal jobban rászolgált a kezdőre, mint elefántcsontparti vetélytársa - valószínűleg ezt csak a kopasz gondolja másképp, ám történetesen az ő döntése számít, így nincs mit tennünk, el kell fogadnunk a szituációt. Kessié szerepeltetése ide vagy oda, a ma minden játékosnak ki kell tennie a szívét a pályára és meghalni a piros-fekete színekért ezen az évfordulón. Talán mást nem is igazán szükséges hozzátenni az összecsapáshoz. 

 Hangolódjunk egy igazi klasszikussal, az őrült 4-3-as mérkőzéssel. 15:00, Forza Rossoneri!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rossonerizone.blog.hu/api/trackback/id/tr4015352632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása