Az eladott labdák rekordjának nyomában | Roma - Milan 2-1

2019. október 28. 12:37 - s_ben

eh6bb5gxkaazm3u.jpgHiába bizakodtunk a mérkőzés előtt a farkasok foghíjas kerete és a Lecce ellen látott pozitívumok miatt, ennek sajnos egy újabb pofára esés lett a vége. Értékelés. 

Stefano Pioli ezúttal is tartogatott számunkra egy aprócska meglepetést a kezdő tizenegy kihirdetésekor, ugyanis azt nem láttuk jönni, hogy Conti a múltheti katasztrofális teljesítménye után megtartja a helyét a csapatban, de így festett a kezdőnk:

4-3-3: Donnarumma - Conti, Musacchio, Romagnoli, Hernandez - Paquetá, Biglia, Kessié - Suso, Leao, Calhanoglu.

_felallas.png

 A pályán ez valahogy így nézett ki. Muszáj volt rákeresnem (a whoscorednél a hőtérképek alapján készítették el), hisz sokkal kevésbé volt átlátható a játékosok hadrendje, mint a Lecce ellen. Amíg ott tisztán látszódott a 4-2-3-1-es szisztéma, ami labdabirtoklásnál 4-2-4-ként is, illetve Theo magas helyezkedése esetén akár 3-2-5-ként rajzolódott ki, addig a farkasok ellen csak akkor fedezted fel a rendszert a csapatban, ha nagyon megerőltetted magad, ez pedig talán a tengernyi egyéni hibánál is bántóbb volt, mert a dél-olaszok elleni mérkőzéssel azt hittük, hogy végre elindult valami tudatosság a játékunkban.

A meccset bár jobban kezdtük - volt egy Leao helyzet, és egy Paquetá lesgól is, ezeken kívül nem sok pozitívumot tudnánk megemlíteni. Presszinget például annak ellenére sem igazán láttunk, hogy a Paquetá-Suso-Calhanoglu hármas rendre magasan helyezkedett - ebből inkább a Romának sikerült előnyt kovácsolnia, akik a középpályánkon megnyíló nagy területeket könnyen bejátszották hosszú labdákkal. Jól mutatják ezt_sofascore.png a passz statisztikák is: 66x próbálkoztak a bordó mezesek hosszú átadással, amiből 42 sikeres volt, ez pedig több, mint a duplája az általunk leadottaknak. Azonban főként nem emiatt nyerte meg a Roma a mérkőzést, az inkább a vállalhatatlanul sok egyéni hibánknak, elszórt labdánknak köszönhető. A legnagyobb sportszergyártókat megszégyenítő mennyiségű labdát adtunk el, így pedig egyszerűen nem lehetett keresnivalónk...

eh6cbihx0aikr8x.jpgMivel magyarázzuk például azt, hogy szögletnél a Roma legmagasabb és legveszélyesebb játékosa senkitől nem zavartatva lődörög az ötösünk környékén? | Fotó: acmilan.com

Szögletből egyébként többször is gólt szerezhetettek volna a farkasok, csak Smallingon és Mancinin múlt, hogy miután simán tisztára játszották magukat, fölé fejelték a labdát. A sarokrúgásoknál mutatott "védekezésünknél" már csak az volt bosszantóbb, amikor Kessiét és Bigliát láttuk a tizenhatosunknál cselezgetni és labdát veszíteni... Persze, hozzájuk az elveszített labdák tekintetében masszívan csatlakozott a Conti-Musacchio-Paquetá-Calabria négyes is. Az például egészen nyilvánvalónak tűnik a mérkőzés után, hogy januárban a Maldini-Boban párosnak rá kell feküdnie egy megbízható jobb hátvéd megszerzésére, mert mind Conti, mind Calabria hatalmas gyengepont - és ismerjük a mondást, hogy minden csapat annyira erős, amennyire a leggyengébb tagja is. Conti egyik hajmeresztő eladott labdáját lazán ziccerig vitte a Roma, és csak Donnarumma klasszisának köszönhettük, hogy nem mentek el 2-0-ra a hazaiak. Ám az 52. percben Conti helyére érkező Calabria is letette a névjegyét (igaz, Ő legalább egy gólpasszt is kiosztott Theónak), amikor érthetetlen módon könnyű szerrel bepasszolta középre a labdát Dzekónak, akinek ugyan kellett Musacchio közreműködése is, de sikerült helyzetbe hoznia abból a szituból Zaniolót, és kész is volt a második kapott gólunk. Nem gondoltuk volna, de lassan Abatét is visszasírjuk, pedig Iggy sem mindig volt életbiztosítás a jobb szélen. Tegnap ráadásul Paquetá és Suso miatt is borzasztó volt a jobb oldalunk, a brazil ahogy már szó volt róla rengeteg labdát elszórt, a spanyol nevét pedig alig hallottuk, szinte pályán sem volt - miközben a másik oldalon Theo szabályosan pusztított és messze kiemelkedett a társaságból.

Játékosértékelések

Donnarumma: Többször bravúrral mentett, nélküle sokkal csúnyább is lehetett volna - 7,5.

Conti: Nagy szívfájdalmunk, de romokban van az ember. Valószínűleg pedagógiai húzás volt, hogy a múltheti szenvedése után ismét a kezdőben találta magát, de muszáj volt idő előtt lekapnia Piolinak, mert óriási károkra képes a srác - 4.

Musacchio: Az argentin jól kezdte a szezont, Giampaolónál azon kevesek egyike volt, aki fejlődést mutatott tavalyhoz képest, de mostanában inkább mintha 1 jó, 1 rossz meccs sormintát követne. Borzasztó bizonytalan volt, felkészül Duarte? - 5.

Romagnoli: A Capitanónak nem voltak nagyobb hibái, viszont túl meggyőző sem volt, ennél sokkal több kellene Tőle, főleg a Romához hasonló rangosabb ellenfelek ellen - 6.

Hernandez: Ismét neki jár a Man of the Match cím - a whoscorednél eddig is a legjobban teljesítő játékosunk volt, most erre rátett egy lapáttal, uralta a baloldalt. Maldini eddigi legjobb döntése volt, hogy ezt a fiút megszerezte nekünk az ibizai kiruccanása alkalmával - 8.

_theo.jpgAzon már meg sem lepődtünk, hogy Turbo Theo a tizenhatoson belül várta a labdát Calabria beadásánál | Fotó: acmilan.com

Paquetá: Múlthéten nem éreztük jogosnak a lecserélését, ezúttal abszolút járt neki, szenvedett - 5.

Biglia: Szomorú, hogy tavaly a regista poszton volt egy Bakayokónk, aki dominált középen és nagy százalékban nyerte a párharcait, most pedig egy öreguras Biglia játszik a helyén, aki gyakorta csetlik-botlik és boldog-boldogtalannak odaajándékozza a zsugát. Az Ő játéka is ordított a cseréért - 4,5

Kessié: Dzeko gólja az ő lelkén szárad, és a tizenhatosunknál való szórakozása is mély nyomokat hagyott bennünk - 5.

Suso: Nagyon keveset tett hozzá, főleg a második félidőben alig avatkozott játékba, de amikor megtette, abban sem volt túl sok köszönet. Vajon ez az újabb rémgyenge teljesítmény elegendő lesz ahhoz, hogy április(!) után újra padon találja magát a csapatban? - 4,5.

Leao: Folyamatosan a balszélre húzódott, de nem tudott igazán hatékony lenni. Egy lövésén kívül pár sikeres cselére emlékezhetünk, ám sajnos ez egy gyengébb meccs volt a portugáltól - 5,5. 

Calhanoglu: Ezúttal is kötetlen szerepkörben futballozott, és ha nem is volt olyan meggyőző, mint a Lecce ellen, azért nem volt komoly gond a török játékával. 5 lövésével Ő veszélyeztetett a legtöbbet, és a 87%-os passzpontossága sem mondható kimondottan rossznak. Feltűnő változás nála Pioli alatt (2 meccs alapján), hogy nem pattannak tőle méterekre a labdák, és egészen fineszes megoldásokat is sikeresen kivitelez - 7.

Calabria: Gólpassz itt is-ott is, vele sem voltunk sokkal kintebb a csávából Contihoz képest - 5.

Piatek: Baromira hiányzott elölről egy vérbeli center, és bár helyzetbe nem sikerült kerülnie, szabadrúgásokat harcolt ki, illetve Calhanoglunak kis híján gólpasszt adott - 6,5.

Bennacer: Hozott egy kis lendületet, mutatott biztató jeleket, de nem tudott csodát tenni a középpályánkkal, sőt, ő is inkább hozzátett az eladok labdák számához - 5,5.

Összefoglaló

 Megint fogalmunk sincs, hogy mit várjunk a soron következő mérkőzésünktől: a Lecce ellen léptünk egyet előre, most kettőt hátra, s közben már a kieső zóna is csak 3 pontra. Folytatás csütörtökön a SPAL ellen, kitartást szurkolótársak, Forza Rossoneri!

felhasznált források: whoscored.com, sofascore.com
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rossonerizone.blog.hu/api/trackback/id/tr2315267588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása