Mi szól Ibrahimovic szerződtetése mellett?

2019. november 08. 13:43 - s_ben

eizuc36wsaa1p-a.jpgDon Graber, az MLS bizottsági tagja megszellőztette, hogy Ibra visszatérhet a Milanhoz. Persze, ezt nem szabad készpénznek venni, de tény, hogy Zlatant mostanában elég sűrűn összeboronálják a csapattal. Ismerjük a mondást, hogy nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja, így összeszedtünk pár pontot arra vonatkozóan, hogy miért tenne jót a csapatnak Ibrakadabra visszatérése.

Ibrahimoviccsal kapcsolatban nemritkán előfordul a médiahype generálás - múlthéten például ő maga sokkolta a világot egy félreérthető Instagram bejegyzéssel, hogy Spanyolországba szerződik -, tudjuk róla, hogy imádja a rivaldafényt, így már csak emiatt is vigyáznunk kell a róla szóló átigazolási hírekkel, viszont való igaz, hogy az elmúlt időszakban olyan sokszor, és annyi forrásból kaptuk meg, hogy visszatérhet a csapathoz a svéd, ami már minimum gyanúsnak mondható. Nemrég a Gazzetta adta hírül, hogy tavaly napirenden volt Zlatan szerződtetése, ám Ivan Gazidis megvétózta a történetet, mondván 30 év feletti játékosokra nincs szükség a keretben. Azóta többek között Zvone Boban folyamatosan azért lobbizik a vezetőségben, hogy januárban töltsük fel rutinos játékosokkal a keretet (ugyanis a taktikus Serie A-ban kiemelt jelentősége van a játékosok tapasztaltságának, ehhez képest a Milan keretének átlagéletkora az egyik legalacsonyabb a bajnokságban), így könnyen lehet, hogy a dél-afrikai vezérigazgatónk is meggondolta a korábbi álláspontját. 

Mr. Gazidis jóeséllyel nem olvassa a blogunkat, de mi azért felsorakoztatunk néhány pontot amellett, hogy miért profitálhatna a csapat Ibra leigazolásából.

  • Matuzsálemi korban is gólerős lehet Olaszországban

Zlatannal hajlamosak vagyunk elfogultak lenni, egyrészt azért, mert ő volt az egyik fő sikerkovácsa az utolsó bajnoki címünknek, másrészt a pali a mai napig nem rest kiállni a nyilvánosság elé és azt hangoztatni E/3-ban önmagáról beszélve, hogy továbbra is a bárhol gólkirály lenne, de meg kell próbálnunk a helyén kezelni a tagot. 38 éves, túl van egy nagyon komoly térdsérülésen, ami után ott is kellett hagynia a Premier League-et és a Manchester Unitedet, mert felismerte, hogy nem tudja már azt a szintet nyújtani, amivel segítheti a vörös ördögöket. DE. Az a PL volt, a gyors, pulzáló, rakkolós angol bajnokság, és amitől a Serie A tempója jóval elmarad. Olaszország inkább az elképesztő taktikai felkészültségéről híres (na meg a temperamentumáról, szenvedélyéről, az ordítva gesztikuláló játékosokról és szurkolókról), ami tökéletesen feküdhet az öregedő Zlatannak. Itáliában láttuk Luca Tonit 38 évesen gólkirálynak lenni, ahogy tavaly Quagliarellát is 36 évesen, és láttuk Tottit 35 évesen a padról beállva duplázni, hogy Maldinit és Zanettit ne is említsük, akik 39 évesen leszedtek bárkit a pályáról.

  •  Visszatérhetne a győztes mentalitás a csapatba

Ha valaki szkeptikusan is áll a svéd jelenlegi játékerejének megítéléséhez, afelől már nem lehet kétsége, hogy a mentalitása aranyat érne a Milan számára. Ő az az egoista figura, aki nem tud veszíteni, akiben tombol a győzni akarás, és aki húzza magával a csapattársait is - pont egy ilyen karakterre lenne szüksége a Giampaolo rombolása után fejben kissé megzuhant, elbizonytalanodott társaságunknak. Emlékezzünk csak Antonio Nocerinóra, aki egy szürke, színtelen-szagtalan, melós kiegészítő emberként érkezett a csapathoz, aztán 2011-ben Ibra mellett 10 gólig (!) jutott a bajnokságban. Nem kell ezt sokat ragozni, a svéd kisugárzása egyszerűen jobb teljesítményre sarkalja a körülötte lévőket.

eizuc3awsaag9j1.jpg

  •  Brutális marketingértékén is sokat nyerhetne a klub

Zlatannal egy brandet is igazolnánk, és ezt 2019-ben, a social média világában ne becsüljük le. A csókát a Facebookon 26 millió ember követi, 2 millióval többen, mint a Milant. Instagramon, az Y generáció körében manapság legnépszerűbb platformon (ezt csak amiatt emelném ki, mert égető probléma lehet a jövőre nézve, hogy a Milan a folyamatos vesszőfutása miatt alig-alig szerez új, fiatal drukkereket) pedig még durvább a helyzet: csapatunkat 6,5 millió ember követi, míg Ibrakadabrát 39,1 millióan. Elképesztő különbség. Egyértelmű, hogy a svéddel nagyobb figyelem hárulna a csapatra, és segíthetne a megtépázott renoménk helyreállításában. Reméljük, ezzel a közgazdász Gazidis is számol.

Összegezve, ha a Zlatannal kapcsolatos híreknek, pletykáknak van valóságalapjuk, és a svéd valóban visszatérne a csapathoz, akkor még a horribilis fizetése ellenére sem szabad akadályt gördíteni a szerződtetése elé.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rossonerizone.blog.hu/api/trackback/id/tr215296988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabroca 2019.11.10. 20:27:59

Lehet nem fog szerencsét hozni...A PSG-ben is ott volt akkor úgy emlékszem, mikor kikaptak a Barcától (bár épp nem játszott a meccsen) a visszavágón alaposan...de drukkolunk neki, bár már szerintem nem tudna hazarohanni és előre támadáskor.
süti beállítások módosítása