A Roma - Milan Beharangozó margójára

2019. október 27. 12:21 - s_ben

news-stats-roma-milan-27_10.jpgMeccs nap! Megpróbáltunk még egy lapáttal rátenni a hangolódásra a felvezető posztunk után, és megkerestük az AS Roma - A Falka szurkolói oldalt, hogy válaszoljon Nekünk pár kérdésre a mérkőzéssel, és a két csapattal kapcsolatban. Csekkoljátok! 

Mit vártok a mai meccstől, hogyan látjátok az esélyeiteket ennyi sérülttel, illetve a hétközi Mönchengladbach elleni meccsen ért gyomros után?

- A csütörtöki meccsről nem nagyon írnék semmit. Nagyon nagy csalódás volt a csapatnak is és nekünk szurkolóknak is egyaránt. A játékvezető óriásit bakizott, ilyen szinten ez nem fordulhatna elő. A Milan mindig is "kellemetlen" ellenfél a Roma számára. A sok sérült ellenére és az EL "kudarc" után is megpróbáljuk otthon tartani a 3 pontot, ami nem lesz könnyű. Egy gólos római sikert várok.


Mit gondoltok Pauolo Fonseca munkájáról a 8 forduló alapján - Ő lehet a megfelelő edző a Roma felépítésére?

- Fonseca egy fiatal, de nagy nemzetközi rutinnal rendelkező tréner. Ennél sokkal több van benne, amit meg is fog mutatni, csak ennyi sérülttel nem egyszerű a dolga. Időt kell adni neki, biztos vagyok abban, hogy ez eredményességgel fog párosulni.


Nagy volt a jövés-menés Nálatok a nyári mercato alatt, többen érkeztek az utolsó napokban kölcsönben a csapathoz, úgy mint Zappacosta, Smalling vagy Mkhitaryan, de rajtuk kívül is több játékos csatlakozott a kerethez. Mi a véleményetek a vezetőség munkájáról és az igazolásokról, jó a koncepció és a keret?

- Szerintem jó úton járunk. Petrachi igazolásai jobbnak bizonyulnak, mint elődje, Monchi-é. Sajnos az újak egy részének nem volt még bizonyítási lehetősége. Nagy részük az említett sérültek listáját gyarapítják. Mint például Zappacosta, Diawara, Kalinic, Mkhitaryan. Smalling és Mancini nagy erősítés lesz a jövőre nézve. Az angol kellő rutinnal rendelkezik, amit meg is mutatott az elmúlt meccseken. Mancini pedig egy nagyon fiatal, erős, jól fejelő oszlop a védelem közepén.


Ha már szóba jött a csapat kerete - kit, vagy kiket tartotok a legnagyobb erősségeteknek?

- A védelemben az egyértelmű vezért, Kolarovot emelném ki. A szerb szinte minden meccsen lehozza a tőle kért utasításokat. Középen Veretout nagyon sokat dolgozik, mint ahogy Zaniolo. Kluivert is sokat fejlődött az elmúlt hónapok alatt, főképp Fonseca keze alatt. Dzeko pedig egy kész center, Őt nem kell bemutatni senkinek. Sok helyzetet puskáz el, de ennek ellenére az egyik legfontosabb a csapat számára.

kolarov_suso_roma_milan-765x478.jpg

A várhatóan kezdő Susónak ezúttal is meggyűlhet majd a baja Kolarovval | Fotó: acmilan.com


Persze, egy Roma mindig a BL-be predesztinálná magát, de jelenleg ez a reális elvárás a csapattól? Ha most kéne megtippelnetek a szezon végkimenetelét, hova helyeznétek a Romát?

- A Romának mindig az első négyben kell lennie. Idén is ez az elvárás mindenki részéről. A jelenlegi helyzet alapján is azt mondom, elérjük a BL indulást érő helyek egyiket.


Hogy látjátok a Milan a helyzetét, szerintetek milyen tényező, vagy tényezők okozzák a csapat vesszőfutását?

- A Milannak először is kellene egy igazi vezér középre, mint anno Kaká vagy Pirlo volt. Nem tartom gyengének a keretet, de akkor is hiányzik valaki, aki kicsit összekapná a csapatot, mint a pályán, mint az öltözőben egyaránt. Ezt látom a legnagyobb hátránynak. Nagyon szerettem a régi nagy Milan játékát Ancelottival.


Melyik Milan játékost látnátok szívesen a Roma csapatában?

- Donnarummát, és a Piateket Dzeko mellé.

 

Köszönjük a lehetőséget A Falka szurkolói oldalnak, és reméljük, hogy sikerült egy kicsit fokozni a várakozást az esti mérkőzésre - már csak pár óra a kezdő sípszóig. Forza Rossoneri!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rossonerizone.blog.hu/api/trackback/id/tr8715266742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása