Rangadódömping után Parmában kezdhetjük meg a felzárkózást | Parma - Milan Beharangozó

2019. november 30. 21:26 - s_ben

parma-milan-streaming.pngRáfordulunk decemberre, és a 14. fordulóban a tabella 8. helyét elfoglaló Parmához látogatunk, ahol kötelező lenne visszatérni a győzelem útjára. Hajtás után felvezetjük az összecsapást.

Vasárnap délután megkezdődik a csapat decemberi programja, amely a Parma, a Bologna, a Sassuolo és az Atalanta elleni meccseket foglalja magába. Jóllehet köztük 3 találkozó is idegenbeli túra lesz, de nincs kérdés afelől, hogy papíron (főleg előbbi három esetében) nyerhető meccsekről beszélünk, és itt elválik majd az ocsú a búzától: Pioli eddigi gyenge eredményeit a nehéz sorsolással, és a játékunkban való fejlődéssel nyugtáztuk, azonban mostantól nincs mese, el kell kezdeni gyűjtögetni a három pontokat, ha akarunk még valamit Európától.

Nem lesz sétagalopp a pármai kirándulás sem

A Parma különösen hazai környezetben cseppet sem kellemes ellenfél. Legutóbb a Roma égett meg csúnyán a Tardiniben, de az idei szezon során már térdre kényszerítették a Torino, a Genoa és a Sassuolo csapatát is. A 2017-es kínai hatalomátvétel óta folyamatosan fejlődik a Parma - az elnöknek, Jang Li-Zangnak nem kisebb ambíciói vannak, mint visszaröpíteni a csapatot olyan magasságokba, mint amilyenekben a '90-es években tündökölt, amikor is a Dino Baggio, Zola, Crespo vagy Buffon fémjelezte keret két UEFA kupa címet hódított el.

Apránként, lépésről-lépésre haladnak, Roberto D'Aversa edző a 2016/17-es szezonban vette át a csapatot a harmadosztályban, és azóta megfontolt átigazolási politikájuknak is köszönhetően masszív olasz középcsapattá avanzsáltak az élvonalban. Rutinos játékosokat szerződtettek Gervinho, Bruno Alves, Kucka vagy Darmian személyében, és közben a fiatalokról sem feledkeztek meg, hisz ott bontogatja a szárnyait a csapatukban Karamoh, vagy a Svédországban Ibrahimovic utódjának is kikiáltott Kulusevski, aki 19 évesen 3 góljával és 5 gólpasszával a Parma egyértelmű vezére - nem is véletlen, hogy a Gazzetta értesülései szerint a Liverpool scouterei jelen lesznek a holnapi mérkőzésen a srácot megfigyelni.

gettyimages-1138260484.jpgTavaly a Tardiniben a 87. percig vezettünk Castillejo találatával, majd érkezett Bruno Alves szabadrúgása | Fotó: GettyImages

D'Aversa jellemzően 4-3-3-as rendszerben küldi pályára a csapatát, és noha a támadószekciójuk ezúttal lehetne combosabb is (Karamoh és a házigólkirály Cornelius sérüléssel bajlódik, így Spocrati szereplésére van a legnagyobb esély) azért korántsem veszélytelenek a Kulusevski-Gervinho tengellyel. Plusz adalék, hogy vélhetően ott lesz pármai részről a kezdőben két régi ismerősünk is, akiket mellesleg messze nem a csapat gyengepontjaiként jellemezhetnénk: a sajátnevelésű Darmian, és a korábbi szlovák warriorunk, Kucka.

Pioli bő kerettel készülhet

Ugyan két brazil játékosunk, Duarte és Paquetá megsérült a héten, a kerethirdetés inkább a visszatérőkről szólt: Bennacer, Calhanoglu, Suso, Castillejo, Borini és Ricardo Rodriguez is hadra fogható, a Mister 7. meccsén elég mély variációs lehetőségekkel állíthatja össze vasárnapi kezdőjét.

A várható kezdők

eknhl5hxyaadens.jpg

A védelemben nem várható változás, és nem is lenne indokolt, hiszen Nápolyban összességében jól muzsikált a hátsósor. Conti zsinórban harmadszor kezdhet a Milanban, ez egyrészt számára mindenképp szokatlan érzés, másrészt rögtön megindultak a pletykák, miszerint az általa kiszorított Calabria Spanyolország felé veheti az irányt.

A középpályán ha voltak is kérdőjelek, azokat Paquetá sérülése gyorsan eloszlatta. Ami azt illeti, Bonaventura múltheti parádés formáját látva fel Pioliban valószínűleg fel sem merült annak a lehetősége, hogy a Parma elleni csapatból kihagyná Jacket, csakhogy Calhanoglu visszatérése miatt ezúttal a középpálya szélén kell neki helyet szorítania, aminek vagy Paqué, vagy Krunic látja kárát - most a brazil sérülése a mérleg nyelve. Aztán ki tudja, mi lesz a szitu később - valljuk be, a bosnyák az elmúlt hetekben meggyőzőbb teljesítményt tett be a közösbe, mint a Selecao vice-tízese. A Napoli ellen egyébként nem lehetett panaszunk a Theo-Krunic-Bonaventura balszárnyra, de a holnapra jósolt Theo-Bonaventura-Calhanoglu triótól talán még egy fokkal veszélyesebb offenzívákat várhatunk. Nagy örömünkre az algériai duracellnyuszi is visszatér, akitől egy hét pihenő után még az eddigieknél is energikusabb játékra számíthatunk.

A támadószekcióban a jelek szerint némi meglepetésre a szenvedő Piatek ezúttal is megkapja a bizalmat Piolitól. Leao a mesternél eleinte még a Lecce és a Roma ellen kezdő volt, ám azóta masszív epizodistává vált, pedig a lengyel formája ezt nem kifejezetten indokolja, és a portugál srácot a kevesebb játéklehetőséggel alaposan sikerült kizökkenteni a szezon elején látott formájából. Mindenesetre amíg Leaóval kapcsolatban arról írtak a lapok a héten is, hogy biztos a jövője a csapatnál, addig Pjonáról inkább az a hír járja, hogy borotvaélen táncol, fogytán a vezetőség türelme vele szemben. Mi mindig reménykedünk, hogy egyszer csak újra felbukkan a tavalyi Pistolero, de egyre inkább afelé hajlunk, hogy csak one season wonder volt, amit akkor láttunk tőle. Nem csak Piateknek, Susónak is teljesítenie kell: a múlthéten sérülés miatt hiányzó spanyol mögött ott sorakozik immáron Rebic mellett Castillejo is, aki roppant motivált nyilatkozattal tért vissza, és ne feledjük, alig egy hónapja Lazio ellen remek formát villantott a szöszi. 

Ha Parma - Milan, akkor nem lehet más a hangolódó videónk, mint a 2015-ös, őrült 4-5-ös meccs összefoglalója, Bonaventura első milanos találatával, és Menez szólójával, aminek a vége egy felejthetetlen sarkazós gól lett:

 Vasárnap 15:00, Forza Rossoneri!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rossonerizone.blog.hu/api/trackback/id/tr6915331660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása