Esély a feltámadásra | Milan - Napoli Beharangozó

2019. november 23. 12:51 - s_ben

milan-napoli-serie-a.jpgVálogatott szünet után rangadóval folytatódik a csapat számára a bajnokság, a krízisben lévő Napolit fogadjuk a San Siróban. Probléma persze nálunk is van elég, ám teljesen más a két csapat helyzete, a mérkőzés felvezető posztunkban ezzel - is - foglalkoztunk. 

A mai találkozóval pont kerül a csapat gyilkos menetrendjére, ami október végétől kezdve mostanáig felöltelte a Roma, a Lazio, a Juventus, és a Napoli elleni összecsapásokat. Az eddigi rangadókat papírformaszerűen elbuktuk, és lecsúsztunk egészen a tabella 14. helyéig, ez pedig erőteljesen beárnyékolja azt, hogy Pioli egyébként elég impresszív munkát végez, ugyanis Giampaolo ámokfutása óta nem kevés pozitív változást tapasztalhattunk a csapat játékában. Talán csak egy kiadós önbizalom-fröccs hiányzik a társaságnak, hogy átlendüljenek a mélyponton és elinduljanak felfelé - erre nyújthat lehetőséget Carletto papa masszív lejtmenetben lévő Napolija. Azt nehéz megmondani, hogy pontosan mi okozza a déliek vesszőfutását, viszont az egyértelműnek tűnik, hogy

Ancelotti és a Napoli kapcsolata megfáradni látszik

CA csupán a második szezonját tölti az égszínkékeknél, de már a 13. fordulóhoz érkezve olyannyira felforrósodott alatta a talaj, hogy olasz pletykák szerint egy esetleges Milan elleni vereséggel De Laurentiis lazán kiadná az útját. Az elnök feldúltsága érthető, hisz miután az idei nyáron is több, mint 100 millió eurót belepumpált a keret megerősítésébe, a minimum elvárása lenne, hogy a Juve üldözőjeként tekinthessen a tabellán a csapatára, ehhez képest jelenleg a 7. helyen szerénykedik a Partenopei, ami 8 éve a legrosszabb teljesítményük a szezonnak ebben a szakaszában. Főleg az elmúlt hetekben fest borzasztóan a csapat mind játékban, mind mentálisan, 5 mérkőzés óta nyeretlenek.

2400648-49911730-2560-1440.jpg

"Nem egyszerű a kapcsolatom Ancelottival, gyakran összeveszünk..." - Insigne. | Fotó: napoli.it

Tavaly kezdődtek a problémák, amikor a közönségkedvenc Insignével való balhéi kijutottak az öltözőből. Insignének a legnagyobb gondja kétségtelenül az, hogy nincs helye Carlo rendszerében. A korábbi sikeredzőnk ugyanis megpróbálta Sarri 4-3-3-as csapatát a saját képére formálni egy klasszikus 4-4-2 lefektetésével, ám ez a szisztéma nem igazán fekszik Lorenzo Insignének. A 28 éves olasz hasonló stílusú játékos, mint a Milanban Suso - kissé egysíkú, csak a támadószekció szélén hatékony, ahol betöréseivel bármikor megvillanhat, és közben védekezésbeli hiányai nem okoznak komoly károkat hátul. Azonban a képességei (illetve a déliek körében kialakult kultusza) miatt kihagyni nem lehet a csapatból, szóval Ancelotti idén vagy árnyékékként, vagy a 4 fős középpálya baloldalán szavazott neki bizalmat - utóbbi a gyakoribb, 9-szer szerepelt azon a poszton, így csupán 3 gólnál jár. Igaz, nekünk ettől még nem szabad hátra dőlnünk, mert ellenünk bármilyen pozícióban imád játszani, 15 meccsen 6 találatnál jár.

Érdekes csavar Insigne és Ancelotti történetében, hogy a Salzburg elleni 1-1-es döntetlent követően a De Laurentiis elnök által elrendelt zárt edzőtábort Insigne vezetésével vétózta meg a játékoskeret, Carletto pedig abszolút nem gördített akadályt a döntés elé (Ancelotti egyébként is híres "lazább" bánásmódjáról, a Bayernnél a hírek szerint ez okozta a vesztét), sőt, még a hivatalos BL-sajtótájékoztatóra is fittyet hányt. Ellenségek voltak, de ezúttal cinkostársakká lett a játékos és az edző. Gondolhatjuk, hogy CA-nak az anarchikus események után milyen lehet a kapcsolata a korántsem szerény De Laurentiis-szel, akinek kedvelt hobbija föntről beleavatkozni a klub szakmai döntéseibe...

Nem csak Insigne helyzete ad okot aggodalomra Nápolyban

Dries Mertens és José Callejón kapcsán hétről-hétre előkerül, hogy nem fogják meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződéseiket, Fabian Ruizt a Barcával és a Reallal boronálják folyamatosan össze, újabban pedig Allanról, a csapat Kanté-szerű piócájáról is az a hír járja, hogy boldogtalan és távozni akar. Jogosan merülhet fel a kérdés: hogy lehet ilyen körülmények között építkezni? Nagyjából pont úgy, ahogy jelenleg teszi a Partenopei. Holott ha visszaugrunk pár hónapot az időben, akkor hatalmas stabilitást vártunk volna a csapattól, miután a Juvéval és az Interrel ellentétben nem cseréltek edzőt, és a szokásos mag dolgozhatott tovább az idei szezonban is. Lehet, hogy maga a keret futott volna ki...?

Persze, hiba lenne már most elföldelni a Napolit, mindazonáltal tény, hogy évek óta az a legnagyobb erényük, hogy elképesztő összeszokott, olajozott gépezetként működnek, a 2015/16-os szezon óta fáradhatatlanul üldözik a gobbikat és tesznek le dobogós helyezéseket az asztalra - olyan elképzelhetetlen lenne, hogy a keret egy része mostanra megcsömörlött volna? Marek Hamsík, a korábbi csapatkapitány, és aki komoly fegyverhordozója volt a déli gárdának tavaly már letette a lantot, és könnyen lehet, hogy a közeljövőben többen is követik őt '10-es évek nápolyi generációjából.

A várható kezdők

ekcs7z0xyaejs-8.jpg

...Talán még a fentebb említett tényezőknél is jobban örülhetünk annak, hogy Arkadiusz Milik sérülés miatt biztosan kihagyja a találkozót. Idén Ruiz és Koulibaly mellett ő a legnagyobb húzóember a kékeknél, 5 góljával házigólkirály, és a whoscorednél 3-szor zsebelte be a Man of The Match címet. Viszont helyette akár Lozano, akár Mertens fog pályára kerülni Insigne párjaként, egy nagyon mozgékony duót kell majd féken tartania Romagnoliéknak.

Eltiltások borzolják Pioli kedélyeit

A Mister érkezése óta talán a legjelentősebb teljesítménybeli javulást Ismael Bennacertől és Hakan Calhanoglutól láttuk, ám ezúttal mindkettőjüket nélkülöznie kell a kopasznak. Afelől nincs sok kérdés, hogy a regista poszton Lucas Biglia helyettesíti majd az energiabomba algériait, ám Calhanoglu helyén több opció is szóba jöhet: Rebic, Leao és Bonaventura is. Egybehangzó lapértesülések szerint Jack a legesélyesebb, aki mindössze a hatodik meccsére készül a bajnokságban, viszont ezt a kedvenc ellenfele ellen teheti: a Napoli ellen 4-szer is betalált pályafutása során. Idén még nem igazán láttuk Jack régi arcát, de nyilván türelmesnek kell lennünk vele szemben - egy térdsérülés után időbe telik, mire az ember visszanyeri a formáját. Hétközben mindenesetre betalált az edzőmérkőzésen - talán ennek is köszönheti, hogy most jó eséllyel pályázik a kezdőre.

További problémát jelent, hogy Leo Duarte is összeszedett egy kisebb sérülést, Piolinak tehát három helyen kell kényszerűségből változtatnia a Juve elleni összeállításon. Csak remélni tudjuk, hogy Mateo Musacchio jó játékkal tér vissza a kezdőbe, a Napoli ellen nem férnének bele az argentin olykor menetrendszerű bizonytalanságai. Az is a baljós árnyak kategóriájába sorolandó, hogy a Partenopei 4 szezon óta veretlen a San Siróban, de ezzel a statisztikával inkább ne is foglalkozzunk - ki-ki mérkőzés lesz a mai.

Azzal már annál inkább, hogy Andrea Conti és Rade Krunic úgy tűnik megszilárdította a helyét a kezdőben. Egyikükkel kapcsolatban sincs kérdés, hogy az első perctől fogva a pályán lesznek este, és ezen nem is csodálkozunk különösebben: az olasz megőrült a Juve ellen és eddigi legjobb játékát nyújtotta Milan mezben, a bosnyák pedig megragadta a Kessié rakoncátlankodásaival adódó momentumot, és stabil performansszal rukkolt elő az előző két mérkőzésén. Most is nagy szükség lesz tőlük a jó teljesítményre, ahogy Piatektől is, aki tavaly a második meccsén egyedül kivégezte a Napolit körülbelül 15 perc alatt egy duplával.

223126194-63c37ffa-69fe-480e-a5b3-2f127b91e6c7.jpg

 Szeretnénk visszakapni a képen látható robotzsarut | Fotó: football-napoli.net

Gólösszeállítás

Nem csak Bonaventurának, vagy Piateknek az egyik kedvenc ellenfele a Napoli, Pato is így volt ezzel anno, szép gólokat tett el a délieknek. A Kacsa mellett jutott hely Kaká löketének, Balotelli tekerésének és Menez szólójának is a Milan-Napoli találkozókról.

18:00, Forza Rossoneri!

Felhasznált források: whoscored.com, transfermakt.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rossonerizone.blog.hu/api/trackback/id/tr4815320366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása