Ha valamikor, hát most csak a győzelem elfogadható | Milan - SPAL Beharangozó

2019. október 31. 08:26 - s_ben

ac-milan-vs-spal-live.jpgA Serie A 10., hétközi fordulójában Halloween éjszakáján el kell oszlatnunk mindenfajta félelmet: az idegenben arcpirítóan teljesítő, és 0 pontot szerző SPAL érkezik a San Siróba.

75258598_1511890348980219_61204525213548544_n.jpg

"Megint Milan meccs?" - Lassan így érzünk a legtöbben, hisz az elmúlt 9 meccsünkből 5-öt elveszítettünk, és a 13. helyen, 3 pontra a kieső zónától várjuk a SPAL elleni mérkőzést, ráadásul a múltheti római kirándulás alkalmával a srácok annyi amatőr, egyéni hibával tarkították a játékot, hogy a maradék csapatba vetett bizalmunkat is szinte teljesen felőrölték. Viszont tökéletes ellenfél lehet most az utolsó előtti SPAL, hogy kilépjünk az apátiából és Pioli megszerezze első győzelmét a padon - ellenkező esetben a legrosszabbakra is felkészülhetünk a soron következő a Lazio-Juve-Napoli meccseken.

Tudja ezt Pioli mester is, és a hírek szerint számos változtatást eszközölhet a kezdőcsapatban

  •  Duarte a jobb szélső védő pozíciójában?

Először is, a legégetőbb probléma kétség kívül a jobb hátvédeink formája. Conti és Calabria hétről hétre botrányos teljesítményt raknak le az asztalra, előbbi minden bizonnyal listavezető a bajnokságban az eladott labdák tekintetében, utóbbi pedig szintén nem szerénykedik ebben a mutatóban, és még a piroslapokra is masszívan utazik. Szóval nincs mit tenni, a kopasznak más megoldás után kell néznie a jobbszárnyra: Fabio Borini, illetve Leo Duarte az, aki szóba jöhet. Borinira hasonló égető szitukban mindig számíthatott az aktuális edző - a jó Fabio körülbelül csak kapus vagy szertáros nem volt még a csapatban, és ha a képességei hagynak is maga után kívánnivalót, azért mindig felszántja a pályát, küzd, hajt, rakkol és hoz egy elfogadható szintet. Duartéról nem hallottuk, hogy játszott volna korábban jobb bekket, és bár a Genoa elleni meccsen nem okozott csalódást, sőt, kifejezetten magabiztos játékot nyújtott, azért felvet némi kérdést, hogy megvan-e a sebessége ehhez a poszthoz. Igaz, talán pont azért ötlött ki Pioli fejéből a brazil szerepeltetése, mert a Lecce és a Roma ellen többször megfigyelhető volt, hogy amíg Theo agyig feltolva segíti a támadásokat, addig a jobb oldali védő hátul marad és biztosít - kialakítva így egy amolyan háromvédős rendszert - ez pedig akár jól is nézhet ki Leóval.

  •  Biglia helyett Bennacer? 

Pioli megérkezésekor az egyik első információnk az volt a mester taktikai elképzeléseiről, hogy Lucas Biglia, mint az Ő jól ismert, korábbi laziós csapatkapitánya érinthetetlen lesz a csapaton belül, most azonban úgy tűnik ez a történet gyorsan, már Pioli harmadik mérkőzésén megdőlhet. Hiába képviseli az argentin a rutint és a tapasztalatot, a farkasok ellen annyi párharcot veszített és annyi labdát szórt el, ami egyszerűen nem fér bele. Bennacer ugyan szintén nem váltotta meg a világot a Roma ellen, a napnál is világosabb, hogy megvan a dinamikája, a technikai képzettsége és a látása a pályán ahhoz, hogy lendítsen a teljesítményünkön, ám nem sikerült még igazán formába hozni a srácot. Pioli nyilatkozott arról, hogy mindenképp szeretne helyet találni a kezdőben az algériainak - akár mezzalaként is, de könnyen lehet, hogy jelen helyzetben Biglia gyenge formája nyújthatja erre a megoldást.

  •  Pistolero újra kezdhet? 

Leao kihagyott helyzetei sokba kerültek a portugálnak - legalábbis az olasz lapok szerint ezúttal Piatek a legesélyesebb a kezdőbe kerülésre center poszton. A lengyel az előző két találkozót a padon kezdte, ám abszolút profi hozzáállást mutatott, hiszen mind a Lecce, mind a Roma ellen jól szállt be, és úgy fest ezzel gyorsan meg is nyerte a Mister bizalmát. Reméljük - ha így lesz -, hogy Pjona végre tényleg magára talál - nagyon hiányzik a tavalyi gyilkos formája, amivel 42 meccsen 30 gólt akasztott.

Arról is voltak jelentések, hogy Bonaventura és/vagy Krunic is szóhoz juthat a középpályán, de a legutóbbi, Sky által kiadott várható kezdő szerint a fentebbi három ponton változtathat Pioli a Roma elleni összeállításon. Plusz meglepetésként Castillejo pályázik a jobb oldalon Suso helyére - hogy a horvát válogatott Rebic miért nem jön szóba mint lehetőség a szenvedő Suso helyett, az mondjuk jó kérdés.

4-3-3: Donnarumma G; Duarte, Musacchio, Romagnoli, Theo; Paquetá, Bennacer, Kessie; Castillejo/Suso, Piatek, Calhanoglu. Aztán majd meglátjuk, persze.

_milanspal.jpg18-szor találkoztunk a SPAL csapatával, 13 győzelem, 4 döntetlen és 1 vereség a mérleg. Tavaly: Milan-SPAL 2-1 (Castillejo, Higuaín), SPAL-Milan 2-3 (Calhanoglu, Kessié 2x) | Fotó: GettyImages

Ami a ferrarai alakulatot illeti, a tavalyi bravúrosnak mondható 13. helyük után idén komolynak tűnik a visszaesés, 9 forduló alatt mindössze 7 gólt tudtak szerezni, és vendég környzetben 0 ponttal állnak: a Bologna, a Sassuolo, a Juve és Cagliari is megverte őket. Szóval a kínos kategóriába esne, ha ellenünk törne meg ez a sorozat.

A várható kezdőjük: 3-5-2: Berisha; Tomovic, Vicari, Felipe; Strefeza, Missiroli, Valifordi, Murgia, Reca; Petagna, Paloschi.

Így a támadósorban két Milan-nevelés jutna szóhoz, ami mindenképp érdekes lenne. Közülük is főleg Petagnára kell figyelnünk - akit a héten egyébként szóba hoztak a csapattal, legalábbis felelevenítette a Calciomercato, hogy nyáron egy lépésre voltunk a leigazolásától, a srác állítólag már rá is bólintott volna a visszatérésre, de a Maldini-Boban kettős végül más opció után nézett, és Rebic lett a befutó. Hozzátesszük, Petagna kiegészítő embernek simán jó választás lehetett volna, tavaly 37 meccsen 17 gólig jutott, idén pedig 3 gólnál is 1 gólpassznál jár és a maga 190 centijével, na meg a 90 kiló körüli súlyával classic erőcsatár a fazon - kicsit érthetetlennek tűnik, hogyan adhattunk túl rajta potom 1 millió euróért. 

Zárásként a szokásos gólösszeállítás elmarad, révén, hogy relatíve kevésszer találkoztunk a ferraraiakkal, viszont helyette hangolódjunk a legutóbbi SPAL elleni hazai bajnoki összefoglalójával:

Samu szépen felvarrta, Higuaín pedig ezen a meccsen törte meg a hosszú góltalansági szériáját - akkor még azt hittük, hogy ez áttört egy gátat az argentinnál, és elindul felfelé. Na, jah… 21:00, Forza Rossoneri!

Felhasznált források: whoscored.com, transfermakt.com
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rossonerizone.blog.hu/api/trackback/id/tr5915273434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása