Újabb pacsi a szurkolóknak, akik ezt végignézték | Verona-Milan 0-1

2019. szeptember 16. 15:16 - s_ben

eek0kaqwwaeydrn.jpgA mérkőzés beharangozójában említettük, hogy nehéz meccsre lehet kilátás, azonban akkora szenvedésre talán senki sem számított, mint amekkorát tegnap este bemutattunk a Bentegodiban. Nem egyszerű a mérkőzés kiértékelése, és nagyítóval kell keresgélni a pozitívumokat, de lássunk neki.

Kezdjük mindjárt azzal, hogy Giampaolónak már a kezdő tizenegy összeállításánál sikerült valamelyest felborzolnia az idegeinket - hiszen húzott egy váratlant, és a regista pozícióba a frissen felépült Bigliát nevezte Bennacer helyett. Mi indokolta ezt? Giampaolo a következő mondatokkal magyarázta döntését a találkozó után: "Lucas egy vezér, egy erős játékos. Ismerem a játékosaimat, és azokkal építkezem, akiket az adott pillanatban megfelelőnek tartok." - Kösz, Mister. Bennacer a mercato minden bizonnyal legígéretesebb igazolása - az Afrika Kupa legjobb játékosának választott spílere -, de Mi leültetjük a padra, és nulla darab új játékossal futunk ki a gyepre Verónában. Jól halad az építkezés...

Biglia mellett Paquetá is meglepetésként hatott a kezdőben, viszont őt már kevésbé bántuk Castillejo helyett - kár, hogy a meccsen a brazil is csalódást okozott. Illetve a felállás sem az előre beharangozott 4-3-3 volt, hanem maradt a Brescia ellen látott karácsonyfa, a 4-3-2-1.

Sikerült lehoznunk az elmúlt 5-10 év legkilátástalanabb első félidejét? 

Igaz, elég merész kijelentés, hiszen ebben az időintervallumban jó pár fizikai fájdalomnak ki voltunk már téve a srácok által, de a tegnapi első játékrész mindenképp ott van a legkínosabb teljesítmények között. Bántó technikai hibák, ötlettelenség, lébecolás - mindből jutott egy jókora adag, de a legfájóbb egyértelműen az, hogy nem láttunk rendszert a csapat játékában. Holott Gattuso pont azért távozott, hogy egy olyan edző foglalhassa el a kispadunkat, aki képes a Milanhoz méltó játékstílust kialakítani a klubnál, ha már Rhinónak nem sikerült. Jóllehet csak szeptember közepe van, no meg válogatott szünet volt, és Bentegodi átok, de ez akkor sem menti fel teljesen Giampaolót a tegnapi letargikus játékkép felelőssége alól.

eektm-4wwaeqadx.jpg
Stannis Baratheon, biztos Te vagy a legmegfelelőbb ember a Milan kispadjára? | (fotó: MilanLive.it)

 

Rossz belegondolni, hogy mi lett volna, ha nem érkezik - az egyébként jogosan megítélt - piros lap és később a büntető a konyhára. Bár 10 ember ellen még arcpirítóbb volt a helyzetünk, mert Ivan Juric csapata leparkolta a buszt, visszaállt 5-3-1-re, és a mi lassú mozgásainkkal, reakcióinkkal csak masszív mezőnyfölényre voltunk jók, a védekezésük feltörésére aligha. Papíron például imponáló statisztika, hogy Romagnoli megdöntötte a személyes passzrekordját 95 sikeres átadással, de valójában ez az adat is azt jelképezi, hogy mekkora tanácstalanság uralkodik nálunk a pályán, hiszen többnyire a Capitano fordítgat jobbra-balra, majd visszakerül hozzá, és ismételheti. Körbeadogatjuk az ellenfelet, de nincs váratlanság, nincs lendület, dinamika a támadásépítéseinkben (pont ennek orvosolására lehetett volna egy jó opció Bennacer, aki képes gyorsítani, és meglátni a réseket) - így néha tényleg igazi kihívás végignézni egy-egy Milan meccset.

Voltak azért pozitívumok is

Ne legyünk igazságtalanok, lássuk meg azt is, aminek örülhetünk Romagnoli passzmutatóján és a 3 ponton kívül.

  • Piatek pisztolya végre újra eldördült. Oké, egy tizenegyesnek köszönhette ezt, és azon kívül nem sok értékelhető megmozdulása akadt, de látszott, hogy óriási feszültségtől szabadult meg, és talán ez kibillentheti abból a posványból, amiben már hosszú hetek - vagy hónapok - óta rostokol. Baromi nagy szükség lenne egy olyan éles lengyelre, mint amilyet februárban láttunk. Ja, és a büntetőt azért nagyon szépen tette el.
  • Rebic tényleg olyan lendületes, és erős játékosnak tűnik, mint amilyennek gondoltuk. Noha sajnos nála is meg kell jegyezni, hogy közel sem játszott hibátlanul, a meccs legnagyobb helyzetét puskázta el a saját lábában elesve, de az már 45 perc alatt látszott, hogy hiányzott a csapat baloldaláról egy olyan karakter, mint a horvát.
  • Musacchio lett a whoscorednél a meccs embere 8-as értékeléssel, ezt 97%-os passzrátával, 7 párharc megnyerésével, 5 blokkal és 3 tisztázással érte el.
  • Donnarumma is hozta a Tőle elvárhatót, illetve Calabriát is feltüntethettük volna ezen a ponton, ha nem vágja el magát a piros lapjával a hajrában, ami kis híján büntetőt eredményezett a Hellasnak. Viszont öröm az ürömben, hogy így Contit újra láthatjuk majd a csapatban.

Paquetá, Calhanoglu, Kessié, RR és Biglia viszont teljes csőd volt tegnap. Azt hiszem jobb is, ha külön-külön nem térünk ki embereinkre.

A mérkőzés összefoglalója (nem volt könnyű helyzetben a szerkesztője): 

Sikerült tehát győzelemmel hangolni a Derbyre, de ettől még borzasztóak a kilátásaink a meccsre. Az esélytelenek nyugalmával készülhetünk, Forza Milan!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rossonerizone.blog.hu/api/trackback/id/tr7115098942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása