Verona - Milan | Beharangozó

2019. szeptember 13. 14:26 - s_ben

_milanverona.pngFolytatódik az olasz pontvadászat, a 3. forduló vasárnap esti mérkőzésén Verónába, a Mercantonio Bentegodiba látogat a csapatunk.

 

Az elmúlt időszakban a válogatott szünetek sosem voltak jó hatással a Milan teljesítményére - hogy ez mennyire nem csak levegőbe beszélés, azt a CdS egy elég masszív statisztikával is alátámasztotta: 10 mérkőzés óta nyeretlenek vagyunk a szünet utáni első találkozókon, 4 döntetlen mellett 6 vereséget könyvelhettünk el, amit nem szívesen teszünk ki az ablakba. Tipikusan enerváltan, lélektelenül futballozunk ezeken a mérkőzéseken, ám ezúttal égető szükség lenne arra, hogy megtörjük a tendenciát, hiszen jövőhéten már Derby della Madonnina, ami mindig sorsdöntő téttel bír (bajnokság eleje ide vagy oda - tavaly is láthattuk, hogy Gattuso Milanja hiába futott egész eredményes tavaszt, a kuzinok elleni vereség után valami eltört a csapatban), ráadásul az új, Conte-féle Inter piszok erősnek tűnik, tehát egyszerűen nem fér bele, hogy a Hellas ellen ne három ponttal hangoljunk ellenük.

Nehezíti a helyzetet, hogy mostanában nem nyerni járt a csapat Verónába, az elmúlt 32 mérkőzésünkből a Bentegodiban csupán kilencet sikerült megnyernünk, 12 döntetlen és 11 vereség mellett. Az újoncoknál legutóbb 2017 decemberében vendégeskedtünk, akkor olyan spílerekkel a kezdőnkben, mint Bonucci, Montolivo vagy Kalinic 3-0-ra elhasaltunk. Az idei szezont egyébként nem is kezdték rosszul, döntetlen a Bologna ellen, és a szintén újonc Lecce otthonából izzadós meccsen, de sikerült elhozniuk a 3 pontot. Akire talán a leginkább figyelnünk kell, az Miguel Veloso. Ingyen érkezett a csapathoz a nyáron, és pazar szabadrúgásgóllal tette le a névjegyét rögtön az első fordulóban. Noha 33 éves a pali és a sebessége jócskán megkopott, játékintelligenciája és rugótechnikája még mindig kiemelheti őt a mezőnyből egy-egy mérkőzésen.

Ami a Rossonerit illeti: annyiban mindenképp segítségünkre volt a válogatott szünet, hogy két sérült játékosunk is visszatérhetett a csapathoz, Theo Hernandez és Lucas Biglia is Giampaolo rendelkezésére állhat vasárnap. Már csak Caldara látogatja a MilanLabot, a hátvéd a hírek szerint októberre lesz hadra fogható - szokatlan szitu ez a klubnál, hogy a Mister teljes kerettel dolgozhat. A Mister, aki minden jel szerint újra formációt válthat.

Hello 4-3-3, my old friend

Ugyanis a Corrierre dello Sport szerint Giampaolo az Udinese elleni 4-3-1-2, majd a Brescia elleni 4-3-2-1 után a következő kezdőt küldheti fel a pályára:

_xi.png

Valljuk be, sok veszítenivalónk nincs, hisz az első két fordulóban olyan gyalázatos volt a játékunk (kisebb fellángolásoktól eltekintve), hogy indokolt a változtatás. Bízzunk benne, hogy a válogatott szünet nem csak a sérülteinknek adott időt a felépülésre, hanem Giampaolónak is, hogy kicsit lehiggadjon, rendezze a gondolatait - mit is akar játszani a Milannal, és ez az újabb formációváltás (ha így lesz), nem egy kapkodó lépés tőle, hanem megfontolt döntés.

Az összetételt illetően állítólag nincs sok kérdőjel. Paquetát hiányolhatnánk a baloldali mezzala szerepköréből Calhanoglu helyén, de a brazil tért vissza legkésőbb a válogatottból, így szinte biztos, hogy padon kezd. Cikkeztek arról, hogy a friss igazolás, Rebic a kezdőben találhatja magát Castillejo helyén, ám úgy fest, hogy most még megkapja a lehetőséget a bizonyításra a szöszi. Hogy később mi lesz vele, ha nem javul a teljesítménye, most, hogy megkapott egy elnyűhetetlen szláv manust is a seggébe, az jó kérdés.

A bő keret egyébként sok lehetőséget ad a változtatásokra, nyilván egy csere mindig meccsszituációtól függ, de Rebic debütálásán kívül azt hiszem szívesen látnánk újra tétmeccsen Jacket, ahogy Theo sebességét is a baloldalon, vagy Contit, aki számos ajánlatot visszautasítva warriorként belevágott az idei szezonba, de mondjuk a válogatott szünetben gólt szerző, amúgy nem csekély összeget jelentő 30 millióért érkező Leao játékát is üdvözölnék, és akkor még Duartét nem is láttuk Romagnoli párjaként a védelemben. Ebből a bekezdésből is talán jól látszik: a Maldini-Boban-Massara hármas jól forgatható keretet alakított ki a nyáron.

Vasárnap 20:45-kor kiderül, hogy kiket láthatunk a pályán, és, hogy hogyan boldogulunk a válogatott szünet után - no meg a Derby előtt -, a szinte mumusnak tekinthető Hellas ellen.

Ha pedig Verona - Milan, vagy Milan - Verona, akkor egy beharangozót nem is lehetne mással zárni, mint Weah csodagóljával, amit sosem lehet megunni:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rossonerizone.blog.hu/api/trackback/id/tr3315071326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása