Válogatott szünet utáni körkép

2019. szeptember 13. 14:21 - s_ben

_rr.pngMi, magyarok talán szeretnénk a lehető leghamarabb elfelejteni, és magunk mögött tudni a mostani válogatott szünetet, azonban Milan szurkolóként nem olyan egyszerű dolog ez, hiszen érdemes lecsekkolnunk, hogyan is muzsikáltak a srácok az elmúlt egy hétben távol Milanellótól. 

 

Összesen 15 játékosunk kapott behívót, vesézzük ki, hogyan alakult számukra ez a rövid időszak:

Donnarumma és Romagnoli az Azzurriban: Gigio mind az örmények elleni 3-1-re, mind a finnek elleni 2-1-re megnyert mérkőzést végig védte, Capitanónk pedig a finnek elleni összecsapásra kikerült a kezdőből. Mancini azzal indokolta döntését, hogy nem látta elég stabilnak a Bonucci-Romagnoli tengelyt - ehhez képest Finnország ellen az Alessio helyére bekerülő Acerbi több egyéni hibát is vétett a meccsen. Jóllehet, Mancini öt helyen is változtatott az örmények elleni kezdőn és kísérletezni próbált, talán a Romagnoli-Acerbi cserét legközelebb jobban átgondolja a jól fésült olasz szakember.

Getty-Images-1026698884-e1536596366232

Fotó: GettyImages

Calhanoglu: Törökország színeiben egy Andorra elleni 1-0-s, és egy Moldova elleni 4-0-s sikerben vehette ki a részét, ám egyik mérkőzést sem töltötte végig a pályán, sőt, a moldovai kirándulásban csak a hajrára küldték be. Ezt követően a kebabos tízesünket mikrofon elé is állították, és kérdezték többek között a jelenlegi helyzetéről a Rossonerinél - amire a következő válasz érkezett Tőle: "Előre kell tekintenem, a Milannal játszom, tudom, jó képességű játékos vagyok, és még keményebben fogok dolgozni, hogy javuljon a teljesítményem."

Reméljük, ez nem csak egy alibinyilatkozat volt, hiszen hiába szerezte az idei szezon első gólját a török, jó ideje csalódást keltő a játéka.

Krunic: A Milan színeiben még nem sokat láttunk a 8 millió euróért érkező bosnyákból, ám Liechtenstein ellen 90 percet kapott a nemzeti tizenegyben, és csapata 5-0-ra meg is nyerte mérkőzést. Örményország ellen nem kapott lehetőséget, Mi pedig várjuk a debütálását tétmeccsen is a csapatban, elvégre Giampaolo embereként igazoltuk.

Piatek: Il Pistolerónak nem sikerült kikecmeregnie a gödörből lengyel színekben sem, a Szlovénia ellen 2-0-ra elvesztett találkozón 76 percet töltött a pályán, hétfőn Ausztria ellen pedig kiültették.

Rodriguez: RR térhetett vissza Milánóba talán a legjobb élményekkel, ugyanis a svájciak mindkét mérkőzését végig játszotta, egy írek elleni 1-1-s döntetlenben, illetve egy Gibraltár elleni 4-0-s kiütésben lehetett része. Utóbbin ráadásul végre újra elsült a kitűnő balosa, amit piros-feketében sajnos nem sűrűn csillogtatott meg az itt töltött két éve alatt (hogy ez mennyire csak az ő hibája, vagy esetleg mennyire Milan játékrendszerének hiányosságai miatt lehetett, abba most inkább ne menjünk bele).

Rebic: Új szerzeményünk egy gólpasszal járult hozzá a horvátok 4-0-s gálájához a szlovákok ellen, valamint Azerbajdzsán ellen is 87 perc jutott neki. Kicsit a Verona - Milan beharangozójához tartozik, de valószínűleg a padon kezd vasárnap.

Suso: A kis spanyol újra megkapta a hispán behívót - ez ugye tavaly ősszel is így volt, csakhogy a későbbi formahanyatlásával kiesett a pixisből. Most újra megkapta a bizalmat, és bár a Románia elleni meccset a padon töltötte, a vasárnapi, Feröer-szigetek ellen 4-0-ra megnyert mérkőzésen kezdett és 68 percet játszott.

Bennacer: Új registánk, az Afrika Kupa legjobb játékosának választott Ismael egy Benin elleni barátságos meccsen jutott szóhoz, természetesen végig a pályán volt. Algéria 1-0-ra húzta be az összecsapást.

Kessié: Frankie szintén Benin ellen futballozhatott Elefántcsontparttal, és szintén végig játszotta a találkozót, sőt, egy gólpasszt is kiosztott.

Paquetá: Kolumbia ellen 8 percet, Peru ellen 22-t töltött a pályán Lucas. Egyik mérkőzést sem nyerték meg a brazilok, ám Paquetá nem szállt be rosszul a meccsekbe - csak úgy, mint a Brescia ellen legutóbb. Szerencsére Tite szövetségi kapitánynál stabil kerettag a brazilunk, és bár a Copán epizódszerep sem jutott neki, ezeken a meccseken úgy tűnik, meg fogja kapni a lehetőséget a bizonyításra. Ezt pedig megéri többször is megnézni:

Mondjuk azt - ahelyett, hogy Rivellinóhoz, vagy Zizouhoz hasonlítanánk a mozdulatot -, hogy úgy küldte el egy roulette csellel a kolumbiai védőt, ahogy Kaká Riisét a 2007-es BL döntőben. 

Leao: Krucinhoz hasonlóan belőle sem sokat láttunk egyelőre (az Udinese elleni negyedórája egyébként biztató volt), de most a portugál U21 színeiben Fehéroroszország ellen beköszönt a srác, egy elég szemfüles góllal:

Gabbia: Sajátnevelésű titánunk debütálhatott az olasz U21 színeiben, 14 perccel vehette ki a részét az Azzurrini 4-0-s sikeréből Moldávia ellen. Azt hiszem sokunk szeretné, ha az idei szezonban Giampaolo számolna a rotációban a fiúval, a felkészülési mérkőzések egyik üde színfoltja volt.

Maldini: A kis Maldini az U19-ban ténykedhetett, és Hollandia ellen ugyan nem jutott szóhoz, de Svájc ellen már 45 percet a pályán töltött. 2-1-re nyertek az olaszok a találkozón. 

Mionic: Róla eddig talán keveset hallhattunk, a horvátok U19-es csapatába kapott meghívót, viszont sajnos nem jutott szóhoz egyik találkozón sem. Maybe next time.

 

Felhasznált források: whoscored.com, sempremilan.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rossonerizone.blog.hu/api/trackback/id/tr2015068860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása